ONZE MERKEN

Maison Khado werkt samen met Belgische merken die ons dagelijks laten genieten van mooie, duurzame producten met een verhaal. Alle artikelen van de webshop werden zorgvuldig uitgekozen, met het oog op kwaliteit en respect voor de natuur. Door gift boxes en artikelen te bestellen bij Maison Khado, steun je dus ineens meerdere lokale ondernemers. Met veel trots stel ik ze aan je voor.

Apella Knits

(Berlaar)
In mijn zoektocht naar mooie Belgische knitwear, zónder te hoeven inboeten aan kwaliteit en duurzaamheid, kwam ik bij het prachtige breiwerk van Nele terecht. Voor Maison Khado heeft zij al hoofdbanden gemaakt van 100% alpacawol (heel zacht, warm en comfortabel voor je hoofd en oren), maar je kan ook bij haar terecht voor andere mooie knitwear (mutsen, sjaals, truien, wanten, …) van kwalitatieve wol. Mocht je daarnaast ook interesse hebben in een leuke, creatieve workshop waarbij je een accessoire of kledingstuk leert breien, raad ik je warm aan om een kijkje te nemen op het Instagramprofiel van Apella Knits of via Facebook.

FLOOM

(Beerzel)
Via FLOOM brengt Julie ons haar heerlijke granola op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Deze met de hand gemaakte superfood is bovendien 100% biologisch, gluten- en lactosevrij. De knapperige toets is daar het resultaat van. Varieer erop los en pimp jouw ontbijt, lunch, … met FLOOM. Enjoy!

GIMBER

(Buizingen)
GIMBER bestaat uit biologisch gemberconcentraat met 0% alcohol, maar wel met 100% smaak en 200% pit. Leng GIMBER simpelweg aan met spuitwater voor een heerlijk fris drankje, dat je zo straf maakt als je zelf wenst. Je kan naar hartenlust variëren met GIMBER, namelijk als toevoeging bij mocktails, cocktails, thee, dessertjes, gerechten, etc. Gember is bovendien een natuurlijke ontstekingsremmer en verlaagt de cholesterol. Dare life, drink GIMBER!

Gr'eat Granola

(Brussel)
In haar atelier te Brussel maakt Amélie zelf haar heerlijke granola op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. Deze met de hand gemaakte superfood is bovendien 100% biologisch, gluten- en lactosevrij. De knapperige toets is daar het resultaat van. Varieer erop los en pimp jouw ontbijt, lunch, … met Gr’eat Granola. Enjoy!

House Raccoon

(Mechelen)
Anneleen en Nathan fleuren je interieur helemaal op met hun originele, speelse woonaccessoires van beton en Jesmonite. Een leuk weetje is dat ze per verkocht item een boom planten in samenwerking met de Belgische milieuorganisatie BOS+. Hun sociaal engagement tonen ze aan doordat ze een deel van de productie toevertrouwen aan Mivas, een sociale werkplaats in Lier. In hun Studio Shop te Mechelen kan je trouwens een terrazzo bloempot of onderzetters laten maken met je lievelingskleuren. Zo cool!

Maison Dandoy

(Brussel)
De vitrines van het Brusselse Maison Dandoy kan je gewoonweg niet voorbijlopen zonder het aanbod eerst te bewonderen. Het verhaal van Maison Dandoy begon in 1829 met als protagonist betbetovergrootvader Jean-Baptiste Dandoy, een ambachtelijke bakker. In 1829 opende hij zijn eerste winkel in hartje Brussel. In 1858 verhuisde de zaak naar de Boterstraat: het begin van een succesverhaal. Met veel liefde leerde Jean-Baptiste zijn zoon Philippe de kunst van het koekjes bakken. Meer dan 150 jaar later zwaaien boter en suiker er nog steeds de plak, onder het goedkeurend oog van Sinterklaas.

MIST Teas

(Mechelen)
Dorien en Geert bieden met hart en ziel een gevarieerd gamma aan (h)eerlijke, kwalitatieve specialty teas aan, die via Direct Trade rechtstreeks van bij lokale Taiwanese boeren naar België wordt geïmporteerd.

Libelia Keramiek

(Ronse)
De getalenteerde keramiste Libelia De Splenter zette jarenlang beroepsmatig haar stem in. Nu zijn het vooral haar handen waarmee ze werkt. In haar atelier in hartje Vlaamse Ardennen maakt Libelia prachtige functionele objecten van klei. Haar keramiek straalt warmte uit en doet je nog meer genieten van het moment. Tot haar aanbod behoren o.a. borden, kommetjes, mokken en vazen, maar even goed tovert ze nieuwe creaties op aanvraag tevoorschijn.

'SMOOJ.

(Mol)
De lieve Janis maakt wenskaartjes voor verschillende gelegenheden waarop haar mooie rijmpjes pronken en je niet onberoerd zullen laten.

Spots & Speckles

(Antwerpen)
Twee creatieve prachtvrouwen hebben het keramieklabel ‘Spots & Speckles’ opgericht, namelijk Jolien en haar mama Maryline. Samen gaan ze in hun Antwerps atelier aan de slag om voor jou super mooi servies en interieurobjecten te creëren in een selectie elegante kleuren. Iedere creatie is handgemaakt en daardoor uniek.   

Studio Nok Nok

(Bonheiden)
Het topduo Joline en Fleur maakt mooie, handgemaakte sieraden met o.a. upcycled essenhout dat ze verkrijgen uit de zagerij van de familie van Joline. Je kan bij hen terecht voor oorbellen, armbanden en kettingen in diverse, klassevolle kleuren. Doordat alles met de hand wordt gemaakt, heb je steeds een uniek exemplaar in handen. De sieraden zijn bovendien volledig nikkelvrij.

PAJU Design

(Edegem)
PAJU Design creëert heerlijk geurende binnen- en buitenkaarsen met een hedendaags design. De kaarsen bestaan uit pure was van zwarte paraffine en zijn stijlvol verwerkt in prachtige keramiek, die je kan gebruiken als voorraadpotje of vaasje zodra de kaars volledig opgebrand is. Extra gezellig wordt het dankzij het knisperend haardvuurgeluidje wanneer je het houten lontje aansteekt.

Ylle Knitwear

(Kalken)
Valérie is een getalenteerde jonge ondernemer die knitwear maakt dat zacht aanvoelt voor je huid, dankzij de natuurlijke materialen die ze gebruikt. In een handomdraai tovert ze garens om tot prachtige functionele breigoed, waaronder sjaals en hoofdbanden. Je kan haar mooie brei- en haakwerk ook bekijken/bestellen via Instagram of Etsy

Jouw merk hier?

Maison Khado is steeds op zoek naar Belgische ondernemers die haar visie delen. Zie jij jouw merk in ons concept passen en ben je gevestigd in België? Dan hoor ik graag van je! Tot snel?

contact